Fizikalna terapija

Procedure fizikalne medicine i rehabilitacije imaju svrhu poboljšanja i vraćanja funkcionalnih sposobnosti i kvaliteta života pacijentima sa oštećenjem ili povredom nerava, kostiju, zglobova, ligamenata, mišića i tetiva.

Cilj fizikalne medicine je da unapredi samostalno funkcionisanje i kvalitet života pacijenata. Da bi se to postiglo potrebno je individualno prilagoditi fizikalnu terapiju svakom pacijentu, primeniti dovoljan proj komplemetarnih procedura, adekvatno primeniti procedure fizikalne terapije i koristiti savremene aparate.

Savremena medicina brzim koracima rešava brojne zdravstvene probleme zahvaljujući savremenim lekovima uz podršku novih tehničkih aparata. Tako je i fizikalna medicina tokom vremena pretrpela brojne promene. Oktićem visokoenergetskih lasera, ali i primene magneta velike snage i fokusiranog magnetnog polja omogućuje se značajno bolji terapijski efekat u znatno kraćem vremenskom periodu.

Fizikalnom terapijom možemo tretirati čitav spektar stanja i bolesti, ipak najveći primenu ima u reumatologiji i neurologijii, posebno kod:

Bolesti i povrede mišićnoskeletnog sistema (bolovi u vratu, bolovi u leđima, povrede na radu, sportske povrede)

Bolesti zglobova (artroza, reumatoidni artiritis)

Polineuropatija, kompresivnih neuropatija, povreda nerava

 

Fibromialgije

Zakažite pregled:

Reumatologija i fizikalna terapija

Naš ekspertski tim posvećen je dobrobiti pacijenta. Našim pacijentima je na raspolaganju reumatološka ordinaciju,savremena ultrazvučna dijagnostika, fizikalna terapija, PRP terapija, injekcije hijaluronske kiseline, akupunktura i celokupna rehabilitacija reumatoloških pacijenata. 

Kontakt podaci

    Poliklinika Pekic Beograd

    Bulevar Zorana Đinđića 123g

Trenutni popusti:

No news available.