TECAR terapija pruža izuzetne rezultate u lečenju težih povreda mišića, tetiva i zglobova. Reč je o inovativnoj terapiji toplotom koja trenutno smanjuje intenzitet bola, deluje terapeutski, regeneriše tkivo i ublažava upale.

TECAR terapija je donela pravu revoluciju u okviru fizikalne medicine i rehabilitacije. Visokofrekvetni radiotalasi ciljano povećavaju temperaturu tretiranih tkiva, dosežu duboko u njih, te na taj način opuštaju mišiće, smanjuju otoke i eliminišu bol. Osim trenutnog i dugoročnog poboljšanja, pacijentima je važno da je TECAR terapija veoma opuštajuća, bezbolna i neinvazivna metoda.

Šta je TECAR terapija?

 tecar terapija

Tecar, Tekar terapija ili skraćeno TT, predstavlja jednu od procedura u oblasti fizikalne terapije. Preciznije, oblik je termoterapije- metode lečenja i rehabilitacije primenom različitih izvora toplote. Spomenimo da osim ove, postoje i druge procedure u oblasti fizikalne medicine. Među njima su elektroterapija, fototerapija, terapija laserom, ultrazvučna terapija, magnetoterapija, kineziterapija, akupunktura, masaža.
Cilj svih ovih procedura jeste vraćanje sposobnosti i poboljšanje k