Ultrazvuk zglobova

 

Ultrazvuk zglobova je vrlo precizan način za dijagnostiku različitih reumatskih bolesti. Ultrazvučnim pregledom se može utvrditi da li u zglobovima ima tečnosti, potom da li postoji  oštećenje  tetiva, meniskusa i drugih delova zgloba. Ultrazvukom se precizno može izmeriti debljina zglobne hrskavice, a mogu se vrlo rano videti erozije zglobnih površina, koje su karakteristika zapaljenskih bolesti zglobova.

 

 

Ultrazvuk zglobova se radi uvek kada se sumnja na zapaljenske bolesti zglobova, kao i uvek kada postoji otok ili bol zgloba. Ultrazvuk se radi i kada postoji sumnja na oštećenje tetiva, mekih tkiva i ligamenata

Ultrazvučni pregled zglobova ne zahteva pripremu pacijenta. Pregled je potpuno bezbolan i nema štetnog zračenja za pacijenta.

 

 

Ultrazvuk zglobova predstavlja jednostavnu i potpuno bezbednu metodu za dijagnostiku bolesti i povreda zglobova

 

Pod kontrolom ultrazvuka moguće je vrlo precizno sprovesti različite dijagnostičke i terapijskeprocedure u reumatologiji. Moguće je precizno iz zgloba ukloniti tečnost, a takođe se pod kontrolom ultrazvuka vrlo precizno primenjuju lekovi upravo na mesto gde je patološki proces. Primena lekova pod kontrolom ultrazvuka je daleko sigurnija, preciznija, efikasnija i komfornija za pacijenta.

 

 

 

  • dr
  • 15. November 2018

Ultrazvučni pregled kolena

Zakažite pregled:

Reumatologija i fizikalna terapija

Naš ekspertski tim posvećen je dobrobiti pacijenta. Našim pacijentima je na raspolaganju reumatološka ordinaciju,savremena ultrazvučna dijagnostika, fizikalna terapija, PRP terapija, injekcije hijaluronske kiseline, akupunktura i celokupna rehabilitacija reumatoloških pacijenata. 

Kontakt podaci

    Poliklinika Pekic Beograd

    Bulevar Zorana Đinđića 123g

Trenutni popusti:

No news available.