Cellular Matrix-sinergija hijalurona i plazme bogate trombocitima za maksimalni efekat

 

Cellular Matrix predstavlja poslednji domet regenerative medicine.Sadrži epruvetu za pripremu PRP-a, u kojoj se već nalazi 40 mg visokomolekularne (1550 kDa) hijaluronske kiselina.

Cellular Matrix eliminiše bol i otok zgloba, povećava pokretljivost zgloba, ubrzava regeneraciju hrskavice, ligamenata i tetiva

 

Cellular Matrix obezbeđuje sinergističko delovanje plazme bogate trombocitima i hijalurosnke kiseline, čime se postiže dodatni benefit u lečenju osteoartritisa. Hijaluronska kiselina obezbeđuje viskoelastičnost, poboljšava stabilnost zgloba stvarajuci optimalne uslove za dejstvo faktora rasta iz trombocita, PRP ostvaruje ključne efekte na migraciju, proliferaciju i diferencijaciju ćelija, kao i sintezu novog matriksa. Pored toga PRP ostvaruje snažan antiinflamatorni efekat.

 Kako se primenjuje Cellular Matrix?

Od pacijenta se uzima krv specijalnim epruvetama u koje je prethodno dodata hijaluronska kiselina. Potom se obrađuje i na kraju se dobija smeša koja se sastoji iz plazme, hijaluronske kiseline i trombocita koja se ubrizgava pod kontrolom ultrazvuka u zglob. Cela procedura je traje 15 minuta.

Indikacije za primenu Cellular matrixa su: Artroza kolena (gonartroza), artroza kuka (koksartroza), povrede i stanja praćena bolom u ramenu, artroze drugih zglobova

 Kakvi su neželjeni efekti davanja Cellular Matrixa u zglobove?

Blag bol na mestu primene je najčešća komplikacija nakon primene Cellular Matrixa. Vrlo retko se javlja prolazno pogoršanje tegoba u prva 2 dana nakon primene leka. Jedan značajan broj pacijenata odmah nakon intervencije oseća olakšanje. 


Kada ne sme da se primeni Celullar matrix u zglobove?

Kontraindikacije su slične kontraindikacijama za davanje plazme obogaćeme trombocitima, odnosno pacijenti koji imaju trombocitopeniju, pacijenti sa hematološkim bolestima , diseminovanim malignim bolestima, akutnim infekcijama. Kod pacijenta koji su na terapiji antikoagulansima, visokim dozama kortikosteroida ili boluju od drugih teških bolesti davanje PRP-a se procenjuje individualno.

  7 dana pred aplikaciju Cellular Matrix-a ne treba uzimati aspirin,

  brufen, diklofenak i druge nesteriodne antiinflamatorne lekove

Kako se treba pripremiti za aplikovanje Cellular Matrixa?

Pre davanja Cellular Matrixa važno je da pacijenti tokom 7-10 dana pacijenti ne uzimaju nesteroidne antiinflamatorne lekove kao što su aspirin,diklofenak, ibuprofen, ketoprofen i drugi jer oni inhibiraju aktivnost trombocita i smanjuju efikasnost tretmana. Na dan intervencije treba uzeti adekvatnu količinu vode.


Kako se treba ponašati nakon aplikovanja Cellular Matrixa?

U prvih 24h nakon intervencije preporučuje se mirovanje, a nakon toga preporučuje se postepena aktivacija zgloba u zavisnosti od tipa patologije. Mesto uboda bi trebalo zaštiti od kvašenja narednih 6-12h. Tretam Cellular Matrix-omje idealno kombinovati sa odgovarajućom fizikalnom terapijom čime se postižu optimalni rezultati.

 

Zakazite pregled:

Zakažite pregled:

Reumatologija i fizikalna terapija

Naš ekspertski tim posvećen je dobrobiti pacijenta. Našim pacijentima je na raspolaganju reumatološka ordinaciju,savremena ultrazvučna dijagnostika, fizikalna terapija, PRP terapija, injekcije hijaluronske kiseline, akupunktura i celokupna rehabilitacija reumatoloških pacijenata. 

Kontakt podaci

    Poliklinika Pekic Beograd

    Bulevar Zorana Đinđića 123g

Trenutni popusti:

No news available.