LASEROTERAPIJA-EFIKASNO UBLAŽAVANJE BOLA

Smanjenjem bola i regulacijom ćelijske funkcije laseroterapija predstavlja nezaobilaznu proceduru u savremenoj fizikalnoj terapiji za tretiranje različitih bolnih stanja. Dejstvo laseroterapije u velikoj meri zavisi od snage lasera, odnosno od primljene doze laserske energije. U našim poliklinikama koristimo savremene lasere velike snage čime obezneđujemo veliki regenerativni efekat

 

 Kako deluje laseroterapija?

 Laseroterapija  ostvaruje sledece efekte:

 

1.      Analgetski efekat dovodi se u vezu sa izmenama u ekscitabilnosti neuralnih tkiva, ali i promene koncentracije endorfina, serotonina i drugih neurotransmitera.

2.      Stimulativni efekat. Obimne studije i dugogodišnje iskustvo u primeni laseroterapije, pokazalo je da laseroterapija ostvaruje poztivan uticaj na  regeneraciju kože, kosti, perifernih nerava, kao i mišićnih vlakana. Ispitivanja su pokazala da laseroterapija stimuliše proliferaciju ćelija, produkciju kolagena i aktivnost raznih enzima, kao što su enzimi antioksidativne zaštite.

3.      Protivupalni efekat laseroterapije je potvrđen smanjenjem kliničkih znakova upale, tj smanjenjem vrednosti zapaljenskih proteina i citokina.

 

 Koje su indikacije za laseroterapiju?

 

  • Mišićne rupture
  • Tendinopatije
  • Istegnuće ligamenta
  • Petni trn; Epikondilitis
  • Artritis kolena, Artritis malih zglobova
  • Smrznuto rame
  • Bol u vratu
  • Bol u donjim leđim
  • Temporomandibularni artritis

 Šta je to laser akupunktura?

 

Laser akupunktura predstavlja primenu laserske svetlosti  na akupunkturne tačke. Za razliku od klasične akupunkture, nema insercije iglica, te je tretman potpuno bezbolan i  najčešće se primanjuje kod dece. Kod odraslih se laserakupunktura kombinuje sa klasičnom akupunkturom u cilju poboljšanja efekta.

 Da li postoje kontraindikacije za primenu laseroterapije?

 

 Kontraindikovana je primena lasera u trudnoći na predeo uterusa, na područja očiju i stitne žlezde. Drugih kontraindikacija nema.

 

 

Zakažite pregled:

Reumatologija i fizikalna terapija

Naš ekspertski tim posvećen je dobrobiti pacijenta. Našim pacijentima je na raspolaganju reumatološka ordinaciju,savremena ultrazvučna dijagnostika, fizikalna terapija, PRP terapija, injekcije hijaluronske kiseline, akupunktura i celokupna rehabilitacija reumatoloških pacijenata. 

Kontakt podaci

    Poliklinika Pekic Beograd

    Bulevar Zorana Đinđića 123g

Trenutni popusti:

No news available.