Elektroterapija

Elektroterapija podrazumeva korišćenje električnih struja u svrhu lečenja. Kretanjem elektriciteta prenosi se energija na tkiva i izazivaju se različiti povoljni efekti. Stimulišu se nervni završeci, inhibiraju se putevi bola, povećava se cirkulacija i u celini stimuliše metabolizam tkiva. Koji će efekat biti dominantan zavisi od vrste struje koja se primenjuje i od efekta koji želimo da postignemo. Naši aparati imaju mogućnost da produkuju 35 različitih struja što omogućava da se za svakog pacijenta napravi optimalan izbor tretmana u zavisnosti od dijagnoze, godina starosti, pridruženih bolesti i ličnih afiniteta pacijenta.

 Elektroterapija ima široko polje primene: u ortopediji, reumatologiji, kozmetologiji, u sportu, a glavne indikacije su:

-Traume i sportske povrede

-Stanja posle preloma i operacija

-Degenerativne bolesti kičmenog stuba (bol u leđima i vratu, ishijadični bol)

-Degenerativne bolesti velikih zglobova: koksartroza (degenerativna bolest kuka), koksartroza (degenerativna bolest kolena)

-Zapaljenske reumatske bolesti: reumatoidni artritis, psorijazni artritis, Beterevljeva bolest, psorijazni artritis i dr.

-Kompresivne neuropatije: sindrom karpalnog tunela

-Elektrostimulacija mišića: nakon povreda ili pak dopuna uobičajenom vežbanju

-Periferne polineuropatije, radikulopatije i neuralgije

Zakažite pregled:

Reumatologija i fizikalna terapija

Naš ekspertski tim posvećen je dobrobiti pacijenta. Našim pacijentima je na raspolaganju reumatološka ordinaciju,savremena ultrazvučna dijagnostika, fizikalna terapija, PRP terapija, injekcije hijaluronske kiseline, akupunktura i celokupna rehabilitacija reumatoloških pacijenata. 

Kontakt podaci

    Poliklinika Pekic Beograd

    Bulevar Zorana Đinđića 123g

Trenutni popusti:

No news available.